De aanloop

donderdag 12 mei 2016

Het aftellen is begonnen!

Dinsdagavond ontvingen wij per e-mail goed nieuws! Onder een klein voorbehoud mogen wij op 27 mei om 14.30 uur onze pleegpup ophalen! Het voorbehoud bestaat uit het volgende: de pup mag niet ziek zijn en de pup moet door de "puppytest" heen komen. Tijdens de puppytest worden korte testjes gedaan om te kijken of de pup de potentie heeft om hulphond te kunnen worden.
Volgens onze begeleidster komen de meeste puppy`s door de puppytest. Nu maar afwachten of die van ons ook door de test gaat komen. ;-)
Het is zeker dat we een "Labje" gaan krijgen. We hebben gevraagd om een teefje. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we die ook krijgen. Kleur en naam is nog onbekend. Hulphond Nederland werkt met sponsoren. De sponsor mag dan de naam bedenken.

Omdat de pup op zeer korte termijn gaat komen, moet er met afspraken geschoven worden. Op 28 mei viert zusje haar verjaardag. Dit is keer is het niet alleen een verjaardag maar tegelijkertijd ook een "onthulling". Die dag krijgen wij te horen of we een neefje of nichtje krijgen. Een belangrijk moment voor zusje waar ik als aanstaande tante natuurlijk bij moet zijn. ;-)
Omdat de pup dan net één dag bij zijn mama vandaan is, zijn we heel erg aan het dubben geweest hoe we dit het beste kunnen combineren. De oplossing diende zich aan in de vorm van een "puppysitter". Mijn schoonmama komt deze avond oppassen. :-) (Tsja, dan heb je geen kind, maar wel een pup...)
We zorgen dat we op tijd bij de onthulling/verjaardag zijn. Vervolgens vertrekken we weer op tijd zodat we onze oppas kunnen aflossen. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de pup overal mee naar toe gaat (het wordt niet voor niets een hulphond). Maar... Net vers uit het nest. Dat vonden wij nog iets te vroeg.
Zou die van ons er ook zo lief uit zien?

De volgende post zal geschreven worden in de week van 18 mei. Het onderwerp zal over de tweede collectieve training gaan. (Deze keer nog zonder eigen pup. Wellicht de volgende keer mét eigen pup...)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten